kirándulás

Logarska dolina

Logarska dolina egy elég híres völgy Szlovéniában. Több helyen kitáblázzák, hogy mindenki kényelmesen odataláljon. Autóval is be lehet menni a völgybe, ahol egész kis gyerekkel is lehet kirándulni, de vannak komolyabb túraútvonalak is.

Pokljuka biatloncentrum

A sífutás iránti szeretetünk miatt kihagyhatatlan egy szlovéniai utazásnál a leghíresebb biatloncentruma, Pokljuka meglátogatása. Így nyáron természetesen kicsit máshogy festett, mint télen, de a hatalmas fenyvesben sétálni is nagyon jól esett.

Radovna folyó

A Radovna folyó partján kicsit kétes élmény volt sétálni. Bled közelsége miatt elég sokan jönnek ide kirándulni. Ez egy bárki számára könnyen megtehető kirándulás, így nagy tömegben és zajban lehet csak közlekedni. Igazi városi embernek tűnt mindenki, aki nagyobb domb felé már nem megy, csak felvonóval.

Rinka vízesés

Szlovéniában, Logarska dolinában van ez a vízesés. A parkolótól idáig szinte semmit nem emelkedik az út, akár kisgyerekkel is könnyen elérhető. Innen viszont vagy fölfelé, vagy vissza a parkoló felé indulhatunk.

Skocjani cseppkőbarlang

A skocjani barlang nagyon különálló élmény, csak javasolni tudom mindenkinek. A cseppkövek nagyon szépek, majd a barlang átvált egy föld alatti folyó mellé. A mi csoportunk angol, német, szlovén és olasz nyelven kapott idegenvezetést.

      Következő oldal →