nyár

Bled nyáron

Nyáron Bled nyüzsgő kis város.  Rengeteg nyaraló népesíti be a tó partján lévő sétányt. Az éttermek, szállodák java szintén a tópartjára települ. A várat érdemes megnézni, csak egy kisebb gyaloglásba és a belépőbe kerül, de szép kilátás nyílik a környező vidékre.

Bohinji-tó nyáron

A Bohinji-tó igazán vonzó hely a természetet kedvelők számára. Kajak, kenutúrák, vadvízi evezés, túrautak a Júliai-Alpokba mind innen indul. A tó közelében van egy siklóernyős starthely és egy sziklamászásra alkalmas sziklafal is. Strandoláshoz viszont nem volt nagy kedvem benne, mert számomra túl hideg volt a vize.

Krvavec sícentrum nyáron a Grintovecről

A Grintovec csúcsán meglepődve fedeztem fel téli síelésünk helyszínét. Rögtön elfelejtettem fáradságomat, annyira megörültem neki. Nem is sejtettem, hogy ilyen közel vagyunk Krvavechez. Mindenesetre nyáron is tetszett.

Pokljuka biatloncentrum

A sífutás iránti szeretetünk miatt kihagyhatatlan egy szlovéniai utazásnál a leghíresebb biatloncentruma, Pokljuka meglátogatása. Így nyáron természetesen kicsit máshogy festett, mint télen, de a hatalmas fenyvesben sétálni is nagyon jól esett.

Rinka vízesés

Szlovéniában, Logarska dolinában van ez a vízesés. A parkolótól idáig szinte semmit nem emelkedik az út, akár kisgyerekkel is könnyen elérhető. Innen viszont vagy fölfelé, vagy vissza a parkoló felé indulhatunk.

      Következő oldal →