sípálya

Bohinj-Vogel síparadicsom

Bohinj-Vogel síparadicsoma különleges élményt jelentett számomra. Itt síeltem először olyan helyen, ahol szinte bármerre csúszhat az ember korlátok nélkül. A növényzet már nagyon gyér, maximum fű és szikla lehet a hó alatt, de nekünk másfél méteres hó takarta mindezt.

Krvavec sícentrum

Krvavecen minket többször is becsapott az időjárás. A hegy lábánál borús, szürke időben a sípályán ragyogóan süt a nap, és akkor is van rajta elég hó, ha a környéken csak nyomokban látható. Sajnos előfordult ez fordítva is, és néha elég nagy kihívás volt olyan ködben síelni, amiben három métert láttunk csak előre.
Ez Szlovénia egyik legnagyobb sícentruma és a főváros közelsége is vonzó célponttá teszi.

Bledi sípálya

Mivel Szlovéniában rengeteg jobbnál jobb sípálya van, a bledi pályát így nem ajánlanám senkinek. Nagyon nagy hó kell ahhoz, hogy itt is síelni lehessen. Nyáron azonban izgalmas bobpályán csúszhatunk.

Jéghotel a sílift alatt Krvavecon

Többször hallottam már skandináv országokban kirándulóktól beszámolót jéghotelről, de még sosem voltam, míg egy szlovéniai síelés alatt a síliftről meg nem láttam. Persze rögtön odacsúsztunk, hogy megnézzük. A hotelben tényleg hóból és jégből volt minden, amit állatbőrökkel takartak le, hogy ne fázzon, aki a székre, vagy ágyra ül. A személyzet viszont ugyanúgy nagykabátban volt, mint mi, síelők.

Mindent hó borít

Szlovéniában a Bohinj-Vogel síközpontban igazi élménysíelésben volt részünk. A körbe havas tájon szinte vakított a fehérség a napsütésben. A lesiklások lehetősége korlátlan volt, ez hatalmas szabadságérzetet nyújtott nekem.

      Következő oldal →