tél

A Triglav csúcsa télen

Azt mondják, hogy minden szlovénnak egyszer az életében meg kell mászni a Triglavot. Annak ellenére, hogy a kép télen készült, nekünk nyáron nem volt vele szerencsénk, mert augusztusban is hó borította a csúcsot.

Bled télen

Télen kicsit kihaltabb Bled. A turisták által jól tartott kacsákat ilyenkor már nem sokan etetik. Mi szinte senkivel nem találkoztunk a városban.

Bledi tó parti sétánya télen

A tónak ezen a felén nyáron kicsit zsúfoltabb. Ezen a részen van a strand és a kemping is, de a szigetre is innen lehet hajófuvart fogni.

Bohinji-tó télen

Aki Szlovéniában a Bohinj-Vogel sícentrumot választja kikapcsolódásnak, az mindenképpen látja a Bohinji-tavat télen. Partjáról indul fel a kabinos sílift a pálya aljára, ahonnan szintén látni a tavat. Az egyik sípálya meg szinte a tópartra is leér.

Jéghotel a sílift alatt Krvavecon

Többször hallottam már skandináv országokban kirándulóktól beszámolót jéghotelről, de még sosem voltam, míg egy szlovéniai síelés alatt a síliftről meg nem láttam. Persze rögtön odacsúsztunk, hogy megnézzük. A hotelben tényleg hóból és jégből volt minden, amit állatbőrökkel takartak le, hogy ne fázzon, aki a székre, vagy ágyra ül. A személyzet viszont ugyanúgy nagykabátban volt, mint mi, síelők.

      Következő oldal →