Bledi tó nyáron

Bledben többször is megfordultunk Szlovéniában járva, egyrészt szépsége miatt, másrészt elég központi részen fekszik. A környéke tele van természetjáróknak vonzó helyekkel, ám egy idő után itt tudunk megpihenni, és kicsit ismét civilizálódni.

Bled nyáron

Nyáron Bled nyüzsgő kis város.  Rengeteg nyaraló népesíti be a tó partján lévő sétányt. Az éttermek, szállodák java szintén a tópartjára települ. A várat érdemes megnézni, csak egy kisebb gyaloglásba és a belépőbe kerül, de szép kilátás nyílik a környező vidékre.

Bled télen

Télen kicsit kihaltabb Bled. A turisták által jól tartott kacsákat ilyenkor már nem sokan etetik. Mi szinte senkivel nem találkoztunk a városban.

Bledi tó parti sétánya télen

A tónak ezen a felén nyáron kicsit zsúfoltabb. Ezen a részen van a strand és a kemping is, de a szigetre is innen lehet hajófuvart fogni.

Bohinji-tó nyáron

A Bohinji-tó igazán vonzó hely a természetet kedvelők számára. Kajak, kenutúrák, vadvízi evezés, túrautak a Júliai-Alpokba mind innen indul. A tó közelében van egy siklóernyős starthely és egy sziklamászásra alkalmas sziklafal is. Strandoláshoz viszont nem volt nagy kedvem benne, mert számomra túl hideg volt a vize.

      Következő oldal →